QUÈ ÉS EL CAMÍ ESCOLAR?


El Camí Escolar és una estratègia educativa i una iniciativa de participació ciutadana per a millorar la seguretat i la mobilitat a l'entorn escolar i per afavorir la recuperació de l’espai públic.

L’objectiu és facilitar que els nens i les nenes puguin fer el camí a l’escola  de manera autònoma, i a partir de certa edat, sense l’acompanyament d'un adult.


OBJECTIUS

  • Recuperar l'espai públic urbà com a lloc de convivència segura, fomentant els valors del civisme, la solidaritat i el respecte entre totes les persones.
  • Afavorir el desenvolupament integral dels infants, oferint-los eines per a créixer en autoestima i com a ciutadans.
  • Facilitar que els nostres nens i nenes vagin a l’escola d'una forma autònoma i
    segura.
  • Proporcionar als infants possibilitats per a una coneixença profunda del seu entorn més proper. 
  • Enfortir la comunicació i comprometre's en el bon funcionament de la xarxa veïnal (famílies, veïns i veïnes, comerciants, associacions...) com a mitjà per garantir els anteriors objectius.


ORGANITZACIÓ

El Camí Escolar s'organitza a partir de dos comissions de treball:
  • COMISSIÓ DE CENTRE: formada, en cada centre educatiu que participa del projecte,  pels diferents representats de les AMPA i l’Equip Educatiu de l'escola, representats del districte de l'Eixample i de Gràcia, de l'Àrea de prevenció, Seguretat i Mobilitat i  de l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona (IMEB)
La seva funció és  garantir i gestionar la continuïtat i identitat del projecte a cada centre.
  • COMISSIÓ CAMÍ ESCOLAR: impulsada pel Pla Comunitari del barri Sagrada Família i  formada pels diferents representats de les AMPA i famílies, associacions del barri i l'IMEB.
La seva tasca principal es posar en comú el treball realitzat a cada escola així com, organitzar i gestionar les accions comunitàries en relació a la difusió del projecte al barri.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada