ACTUACIONS

QUÈ S'HA FET?

Des del Districte de l'Eixample es va fer, l'any 2010, un estudi de mobilitat, comptant amb la participació de les escoles, els infants, les AMPA i les famílies a partir del qual es van acorar unes propostes d'actuació que es van començar a implementar a partir de juny 2011.

Entre les millores que s'han dut a terme cal destacar l'assegurança de confort de les voreres  la reordenació dels seus usos als voltants del centres, a través de  diferents mesures com la col.locació d'una plataforma bus,; l'augment del la seguretat i el benestar dels espais d'espera, col·locant tanques protectores  la instal·lació d'aparcaments de bicicletes,; la instal.alció de guals nous i la construcció d'illes de paviment. 

Des de la Comissió del Camí Escolar (veure apartat QUE ÉS CAMÍ ESCOLAR) amb el suport de l'IMEB s'ha treballat en el material de comunicació per a l'adhesió de les botigues amigues, així com en el díptic per a donar a conèixer el projecte.


Des de l'Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat  s'ha realitzat la implementació de la senyalització indicativa de la proximitat de centre escolar, la incorporació d'una subfase de vermell vehicular als actuals semàfors bifàsics i la senyalització de l'onada  del Camí Escolar Espai Amic en els passos de vianants propers als centres educatius. 


Des de l'IMEB s'han realitzat i es realitzen accions pedagògiques i de comunicació adreçades a les AMPA, professorat, alumnat i comunitat. Per exemple s'ha porta a terme un seminari-taller per als equips docents amb l'objectiu de donar suport pedagògic en la construcció d'un projecte educatiu i participatiu al voltant del Camí Escolar Espai Amic adaptat a la realitat de cada escola. 


QUÈ S'ESTÀ FENT?

Des dels districtes es continua treballant en la implementació i el manteniment de les millores dels entorns escolars a partir de l'estudi de mobilitat.

L'Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat està portant a terme la implementació de la senyalització indicativa de la proximitat de centre escolar, la incorporació d'una subfase de vermell vehicular als actuals semàfors bifàsics i la senyalització de l'onada  del camí escolar espai amic en els passos de vianants propers als centres educatius. 

Des de la Comissió del Camí Escolar, amb el suport de l'IMEB, s'està treballant en la sensibilització de les families i el veïnat i en l'adhesió de les botigues amigues i del teixit associatiu del barri. 

QUÈ ES VOL CONTINUAR FENT?

La Comissió del Camí Escolar vol continuar les tasques de divulgació, comunicació i sensibilització de les families i de la comunitat per garantir la coneixença i èxit del projecte, fent que Camí Escolar Espai Amic esdevingui un projecte significatiu per a tots i totes.

Les escoles implicades volen seguir treballant en la introducció progressiva dels continguts del projecte Camí Escolar Espai Amic en el Projecte Educatiu de Centre.

Les comissions de centre (veure apartat QUE ÉS CAMÍ ESCOLAR) volen continuar treballant per garantir la implementació i continuïtat del projecte.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada